У Львові планують створити квартал ремісників з автентичними сувенірами.

 

Львівський туристичний альянс запроваджує програму «Львівський сувенір» для популяризації місцевого продукту на противагу дешевим китайським товарам, пише "Твоє місто".

 

«Якщо з інформаційної брошури турист може дізнатися, куди піти, де поїсти, що побачити, то відповіді на запитання, що можна привезти зі Львова суто львівське, він там, на жаль, не знайде. Колись привозили цукерки, але з розвитком торгівлі вони є всюди. Така ж ситуація з писанками, вишиванками, ляльками-мотанками, кавою», – розповідає виконавчий директор Львівського туристичного альянсу Олена Голишева.

 

Тож на першому етапі автори проекту хочуть визначити, яким є «львівський сувенір». Для цього з квітня альянс проводитиме зустрічі з представниками різних напрямів туристичної галузі, які хотіли б долучитися до програми. Не йдеться про створення єдиної форми сувеніру. Головне – щоби його зробили місцеві майстри.

 

На думку ініціаторів проекту, у Львові не бракує ремісників, які виготовляють щось унікальне, сповнене місцевим колоритом та символізмом. Натомість не вистачає поінформованості про них.

 

«Зараз, якщо зайдеш до сувенірної крамнички, ніде не знайдеш позначки "Тільки у Львові" чи "Львівський сувенір", яка виділяла б такі хендмейд-сувеніри з-поміж інших. Ми хочемо визначити, де є львівські сувеніри, та зібрати таку інформацію для туристів. Тож, щоби розв’язати проблему, альянс пропонує створити спільне для таких виробів маркування», – пояснює Олена Голишева.

30.03.2017