Синютка доручив відновити в місті державний архітектурний заповідник.

 

Голова Львівської ОДА Олег Синютка доручив департаменту архітектури та розвитку містобудування протягом місяця створити робочу групу та напрацювати положення щодо відновлення Державного історико-архітектурного заповідника (ДІАЗ) у Львові, повідомили в прес-службі ЛОДА.

 

Також у розпорядженні ідеться про встановлення мораторію на будь-яке нове будівництво на території зони ЮНЕСКО та в межах її буферної зони до відновлення діяльності ДІАЗу.

 

Таке рішення було ухвалено вчора, 29 березня, за результатами наради щодо проблемних питань охорони та збереження об’єктів культурної спадщини, зокрема об’єктів Львова, за участі громадських активістів, прокуратури області, ГУ Національної поліції, департаменту ДАБІ, ГУ Держгеокадастру, департаментів архітектури, екології, МНС, територіального управління юстиції.

 

Крім того, учасники обговорили питання визначення повноважень ДІАЗу та його поля діяльності, а також торкнулися проблеми врегулювання законодавства про охорону культурної спадщини, зокрема про створення органа управління ЮНЕСКО.

30.03.2017