НАБУ організувало обшук у Нацбанку.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро спільно з департаментом захисту економіки Нацполіції провели слідчі дії в Національному банку України, здійснивши виїмку документів.

 

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

 

"Слідчі дії відбуваються в рамках розслідування кримінального провадження за фактами зловживання посадовцями НБУ своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, які за попередньою змовою зі службовими особами низки комерційних банків у порушення Закону "Про банки та банківську діяльність" вчинили дії, які спричинили тяжкі наслідки державним інтересам", – ідеться у повідомленні.

 

НАБУ зазначає, що йдеться про період роботи Нацбанку 2015–2016 років. Розслідування ж триває з лютого 2017 року. Наразі жодному з учасників справи про підозру не повідомлено.

 

Прес-служба НБУ поінформувала, що слідчі дії проводили згідно з рішенням Солом’янського районного суду.

 

"У відповідності до законодавства та у рамках слідчих дій Національним банком надається правоохоронцям інформація та потрібні для роботи документи й матеріали, що забезпечить виконання ними їх функцій у повному обсязі", – прокоментували в центробанку.

 

"НБУ завжди сприяє проведенню необхідних слідчих дій і співпрацює з правоохоронними органами, очікуючи повного й об’єктивного розслідування", – запевнили в банку.

 

Згідно з інформацією видання ЛІГА.net, слідчі дії стосуються "в тім числі" Платинум Банку.

 

29.03.2017