Заява послів G7: "Велика сімка" стурбована "антикорупційними" поправками.

 

Посли "Великої сімки" під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком обговорили зміни до закону про запобігання корупції, котрі зараховують менеджмент антикорупційних організацій до кола осіб, що мусять заповнювати електронну декларацію у реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

 

Про це йдеться у заяві послів, опублікованій на офіційній сторінці посольства Італії в Україні у вівторок увечері.

 

Як випливає із повідомлення, посли обговорили з Порошенком "кілька питань, котрі стали предметом стурбованості", зокрема щодо антикорупційної реформи – "у першу чергу, поширення електронного декларування на представників громадського суспільства".

 

Посли схвально поставилися до обіцянки Порошенка започаткувати робочу групу, до котрої ввійдуть також і представники НГО, аби переглянути законодавчі зміни.

 

"Вони підкреслили потребу в інституційній стабільності для України як передумови для подальшого реформування. Вони також пообіцяли надалі підтримувати Україну на шляху реформ, проведення котрих лежить повністю в руках України", – ідеться у повідомленні.

 

29.03.2017