Мін'юст закликає світ не зважати на рішення російського суду щодо Яценюка.

 

Міністерство юстиції України закликатиме світову спільноту не визнавати рішення російського суду про заочний арешт Арсенія Яценюка, звинуваченого у РФ в убивствах російських військовиків під час Чеченської війни.

 

Про це йдеться у заяві Мін'юсту.

 

Згідно з повідомленням посольства України в РФ, 9 березня Єсентукський суд заочно розглядав "чеченську" справу проти Арсенія Яценюка і присудив арештувати екс-прем'єра за начебто "участь у озброєній банді та умисні вбивства".

 

"Це судилище ще раз доводить, що в Росії не існує незалежного правосуддя, а обвинувальні вироки проти українців пишуть у Кремлі. В такий спосіб у Росії та окупованому Криму вже засуджено сотні українських громадян", – прокоментував міністр юстиції Павло Петренко.

 

"Ми із занепокоєнням спостерігаємо за згортанням залишків демократії в Росії, що проявляються, зокрема, у масових незаконних арештах власних громадян і переслідуванні українців", – додав Петренко.

 

Міністр юстиції поінформував, що наступного тижня матиме зустріч із комісаром Ради Європи з прав людини Нільсом Мужнієксом, на якій обов’язково зверне його увагу "на ці ганебні факти порушення прав українців в Росії". "Також ми звернемо увагу Європейського суду з прав людини на цей процес, як ми вже зробили у сотнях інших незаконних затриманнях та судилищах українців у Росії", – запевнив Петренко.

 

28.03.2017