Порошенко обговорив блокаду з послами G7.

 

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу, під час котрої, зокрема, йшлося про рішення Ради національної безпеки й оборони України щодо тимчасового припинення переміщення товарів між Україною та непідконтрольними територіями Донецької та Луганської областей.

 

Як повідомляє прес-служба Президента, посли "висловили розуміння щодо вимушеності таких кроків" української влади "з огляду на протиправну експропріацію української власності та безвідповідальні дії окремих політичних сил щодо самовільної та необдуманої так званої блокади залізничних шляхів на Донбасі".

 

"Було наголошено на важливості недопущення погіршення гуманітарної ситуації по обидві сторони лінії розмежування та домовлено про вжиття спільних заходів для мінімізації негативних наслідків від обмежень переміщення товарів для цивільного населення", – інформують у АП.

 

Петро Порошенко привернув увагу до загострення ситуації на Донбасі у зв’язку із останніми деструктивними діями Росії на окупованій території, "які підривають мирний процес та подальшу реалізацію мінських домовленостей". Співрозмовники погодили збереження міжнародних санкцій проти РФ.

 

Також ішлося про хід реформ, зокрема антикорупційної.

 

28.03.2017