У трагедії під Краматорськом загинув полковник зі Львова.

 

Міністерство оборони України оприлюднило список офіцерів Збройних сил, які загинули 26 березня внаслідок авіаційної катастрофи військового гелікоптера Мі-2 в районі Краматорська:

 

Підполковник ВОЛОШИН Євген Петрович – командир екіпажу.

Капітан МОВЧАН Дмитро Васильович – 2-й пілот.

Старший лейтенант КОНДУЛ Роман Григорович – борттехнік.

Полковник МЕЛЬНИК Валерій Іванович – начальник управління організаційно-планового та експлуатації – заступник начальника центрального автомобільного управління Збройних сил України Озброєння ЗС України (перебував на борту як пасажир).

Полковник КАЛИТИЧ Віктор Михайлович – начальник відділу ремонту РАО управління експлуатації, ремонту та технічної підготовки центрального ракетно-артилерійського управління ЗС України Озброєння ЗС України (перебував на борту як пасажир).

 

Міністерство оборони та Генеральний штаб ЗС України висловили співчуття рідним і близьким загиблих офіцерів. "Це непоправна втрата для української армії".

 

На офіційній сторінці Львівської обласної ради зазначено, що Віктор Калитич – офіцер зі Львова. Залишилися дружина, донька, онук.

 

Голова облради Олександр Ганущин висловив співчуття родині та близьким. "Один із найкращих артилeристів ЗСУ... Царство нeбeснe", – зазначив Ганущин.

 

Видання Цензор.НЕТ у біографічній довідці пише: Калитич служив у 1985–1990 рр. в Німеччині на посаді начальника загону, командира радіотехнічних військ. У 1990–1992 рр. – командир на службі в Хабаровську. У 1995–2005 рр. – відбував службу у Західному оперативному командуванні у Львові. З 2005–го – полковник запасу. Працював у Львові у сфері нерухомості, та коли почалася війна на Донбасі, повернувся на військову службу.

 

Згідно з попередніми висновками, причиною падіння гелікоптера стало зіткнення з лініями електропередач.

 

28.03.2017