Порошенко підписав зміни до закону про декларування.

 

Президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про запобігання корупції", котрі примушують до електронного декларування осіб, що займаються антикорупційною діяльністю.

 

На офіційній сторінці Верховної Ради у картці законопроекту зазначено, що документ повернувся до парламенту з підписом голови держави 27 березня.

 

Напередодні Петро Порошенко відбув зустріч із представниками громадських організацій, під час котрої анонсував підписання закону, аби звільнити від декларування осіб, уповноважених на виконання функцій держави, котрі нині відбувають службу в зоні АТО. Президент наголосив на важливості підписання цього закону через необхідність врахування інтересів сотень тисяч військовослужбовців, які зараз захищають Україну від російської агресії, інформує прес-служба АП.

 

Президент анонсував створення робочої групи за участі представників громадських організацій, народних депутатів і представників Адміністрації президента з метою опрацювання узгоджених змін до закону. Банкова нагадує, що зобов’язання для заповнення електронних декларацій представниками громадських організацій з’являється лише з 2018 року.

 

"Голова держави наголосив на підтримці ініціатив неурядових організацій у сфері боротьби з корупцією. Він звернув увагу на неприпустимість будь-якого політичного тиску чи обмежень діяльності неурядових організацій в Україні", – переказує прес-служба Президента.

 

28.03.2017