Кучма закликав президентів "Нормандської четвірки" до переговорів.

 

Представник України у тристоронній контактній групі Леонід Кучма вважає доцільним провести зустріч лідерів країн "Нормандської четвірки", аби окреслити майбутнє для "мінського процесу".

 

Про це Кучма сказав у коментарі журналістам у Дніпрі, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Я взагалі вважаю, що на сьогодні на 100% назріло питання, потрібна зустріч "Нормандської четвірки". Хочу наголосити: ні на рівні мінського процесу, ні на рівні міністрів закордонних справ питання не рухаються. Тому треба їм зібратися і сказати публічно, чого нам очікувати", – закликає Кучма.

 

"Я хочу, щоб вони зібралися, вийшли до людей, до преси і сказали, як вони бачать, як цей процес розвиватиметься", – додав екс-президент.

 

24 березня у Парижі відбулася зустріч представників дипломатичних відомств країн "Нормандської четвірки" без участі російської сторони. Як розповів перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, дипломати обговорили підготовку до зустрічі на рівні голів МЗС країн "нормандського формату", а також гуманітарні, політичні та безпекові питання щодо ситуації на Донбасі.

 

27.03.2017