Президент буде проти Трудового кодексу, якщо ВР не прибере ґендерну дискримінацію.

 

Президент України не підпише нової редакції Трудового кодексу, якщо народні депутати не відновлять у тексті законопроекту антидискримінаційні норми.

 

Про це повідомив прес-секретар голови держави Святослав Цеголко, коментуючи рішення парламентського комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

 

"Президент не допустить ревізії зобов'язань України, які ми реалізували для отримання безвізового режиму. Рішення парламентського комітету вилучити з проекту нового Трудового кодексу так звані антидискримінаційні норми голова держави вважає помилковим і навіть провокативним", – поінформував речник Президента.

 

Петро Порошенко запевнив іноземних партнерів, "що така позиція комітету не знайде підтримки ні у Верховній Раді, ані, тим більше, з боку Президента". "Україна виконувала, виконує і буде виконувати всі свої зобов'язання", – запевнив Цеголко.

 

Перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко назвала ініціаторів ревізії законопроекту "парламентським талібаном".

 

"Парламентський талібан, який має дипломатичні паспорти і давно мандрує світом без віз, намагається на останньому етапі перекреслити весь важкий шлях, що пройшла Украіна. Як же набридло це нарочите фарисейство, коли парламентський талібан забороняє в законодавство вносити слово "ґендер", яке, до речі, спокійнісінько існує в шкільних і університетських підручниках", – прокоментувала Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

 

Віце-спікер запевнила, що парламент не дасть "купці мракобісів" переписати пункти Трудового кодексу "і вихолостити його, допустити антидискримінаційні норми".

 

27.03.2017