Ле Пен і Путін пообіцяли разом врятувати світ від ґлобалізму і тероризму.

Обіцянка пролунала під час візиту кандидатки в президенти Франції від ультраправої партії «Національний фронт» до Москви.

 

 

«Новий світ, який виникає зараз на наших очах, уже стикається з двома велетенськими викликами – це ґлобалізм і це ісламський фундаменталізм, які завдають ударів по світу і безпеці за допомогою терористичних актів», – цитує слова Марін Ле Пен агентство «РИА Новости».

 

Вона пояснила, що під «ґлобалізмом» має на увазі ситуацію, коли вся торгівля повинна бути жорстко врегульована і «при цьому дається карт-бланш тим, хто хоче диктувати ці правила під себе». А під «фундаменталізмом» вона має на увазі ситуацію, в якій на догоду ворожій політиці країни змінюють свою позицію.

 

На думку лідери Нацфронту, щоби подолати два ці виклики, «Росія і Франція повинні об'єднати свої зусилля і тоді зможуть дати їм належну відсіч». Ле Пен зазначила, що на даний момент деякі нації вже досягли особливих успіхів у тому, щоби, зіткнувшись із фундаменталізмом і ґлобалізмом, поставити їх на місце.

 

На зустрічі з Ле Пен російський президент заявив, що Росія неодноразово зазнавала терористичних атак. Зокрема він нагадав про напад партизанів на військову частину в Чечні, який відбувся в п'ятницю зранку. «Всі ми живемо в таких дуже складних умовах. Ми повинні усвідомити, нарешті, реальність цієї загрози й об'єднати зусилля в боротьбі з тероризмом», – заявив Путін.

 

Марін Ле Пен виступила також перед депутатими Дерджуми Росії. Вона заявила, що має намір домагатися скасування антиросійських санкцій ЄУ. «Я завжди виступала за скасування санкцій, які вважаю контрпродуктивними. Вважаю нехтуванням демократичними правами заборону парламентарям розмовляти один з одним. Сподіваюся, що я зможу відстоювати позицію, згідно з якою ми скасували б "чорні списки", принаймні на території Франції», – пообіцяла вона на зустрічі зі спікером Держдуми В'ячеславом Володіним.

24.03.2017