Вища рада правосуддя звільнила 33 суддів.

 

Вища рада правосуддя звільнила 33 суддів за вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов’язками, що є несумісним зі статусом судді або виявило його невідповідність займаній посаді.

 

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

 

Зокрема ВРП вирішила звільнити Тетяну Кириленко з посади судді Святошинського суду міста Києва, котра 19 лютого 2014 року під час обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою стосовно учасника Революції гідності не забезпечила дотримання приписів Конституції України та законодавства.

 

Суддю Малиновського суду Одеси Любов Жуган звільнили за те, що грубо порушила вимоги процесуального закону під час прийняття ухвали про забезпечення позову. Забезпечуючи той позов, Жуган до початку розгляду справи "фактично вирішила її по суті". На цій підставі відбулося рейдерське захоплення товариства на суму понад 7 млн грн.

 

Вища рада правосуддя також вирішила звільнити низку суддів із Луганщини, котрі "протягом тривалого часу відсутні на роботі без поважних причин", а насправді – "сприяють діяльності терористичної організації ЛНР", здійснюючи правосуддя "від імені самопроголошеної республіки".

 

Також ВРП ухвалила звільнити Тетяну Алексєєву з посади судді окружного адміністративного суду АР Крим, котра подалася працювати суддею на території окупованого Криму.

 

Водночас, як повідомив адвокат Роман Маселко, ВРП відмовилася звільнити суддю Віктора Кицюка, який зокрема розглядав справи "Автомайдану". Зі слів Маселка, Кицюк підтвердив, що його рідна сестра була помічником голови Печерського суду Інни Отрош. У рамках слідства вдалося встановити, що автоматична система розподілу справ Печерського суду зазнавала втручання. А всі справи – звісно, що "випадково" – розподілися саме між Кицюком, а ще Оксаною Царевич. "Це рішення – черговий доказ, що ВРП продовжує закривати очі на численні факти замовності цих рішень, які не мали нічого спільного з правосуддям", – коментує Маселко у Facebook.

 

24.03.2017