У Балаклії завершили етап локалізації пожежі – приступили до ліквідації.

 

Рятувальники та військовики завершили етап локалізації надзвичайної ситуації в районі міста Балаклія, де напередодні зайнявся склад із боєприпасами, й розпочали операцію ліквідації.

 

Про це йшлося на нараді координаційного штабу із ліквідації наслідків пожежі на 65-му арсеналі у Балаклії, повідомила прес-служба Міністерства оборони.

 

"Зараз суттєво зменшилася кількість вибухів. Зранку проведено повітряну і наземну розвідку. За їхніми результатами можна казати про те, що етап локалізації завершено і ми, військові, приступаємо до етапу практичної ліквідації негативних наслідків", – заявив заступник міністра оборони України Ігор Павловський.

 

До локалізації ситуації задіяли біля тисячі військовиків ЗСУ, які координують свою роботу з підрозділами ДСНС і Нацполіції. На технічній території працюватиме спецтехніка, зокрема 6 пожежних танків та 2 інженерні машини розгородження. На прилеглій до військової частини території діє 6 груп розмінування.

 

Державна служба надзвичайних ситуацій підтверджує висновок про поступове вщухання трагедії. "Ситуація в Балаклії залишається складною. На території військового складу продовжуються вибухи боєприпасів, але їхня інтенсивність значно зменшилася", – повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін під час виступу у Верховній Раді.

 

Упродовж минулої доби підрозділи ДСНС вилучили та знешкодили 74 вибухонебезпечні предмети та фрагменти боєприпасів на території Балаклії. Також ліквідували 15 пожеж за межами складу, котрі виникли внаслідок влучання боєприпасів, інформує прес-служба ДСНС.

 

На місці події працює 9 піротехнічних розрахунків ДСНС, які розміновують безпечні сектори у 10-кілометровій зоні. Згідно з підрахунками служби, до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучили 1,3 тис. осіб, зокрема від ДСНС – 400 осіб.

 

Згідно з попередніми даними, внаслідок трагедії загинула одна особа. "Учора пізно ввечері під час обходів під зруйнованими конструкціями будинку виявлено загиблу жінку, 1951 року народження. Ще одна жінка, 1962 року народження, отримала поранення і зараз перебуває у лікарні", – повідомив Микола Чечоткін.

 

24.03.2017