За антисемітські погрози заарештовано 19-річного єврея.

Ізраїльська поліція підозрює молодого чоловіка у розсиланні погроз на адресу єврейських центрів у США, Австралії та Новій Зеландії.

 

 

Повідомляють, що заарештований – єврей за національністю – має громадянство Ізраїлю і США. Він був заарештований у четвер зранку на півдні країни. Поліція також провела обшуки в його будинку і вилучила речові докази.

 

Операцію здійснив підрозділ поліції з кіберзлочинів після розслідування, проведеного за участі ФБР – повідомило видання Daily Mail.

 

Як повідомив речник поліції Мікі Розенфельд, підозрюваний розсилав погрози про замінування єврейським релігійним і громадським організаціям, використовуючи новітні технології для маскування своєї IP-адреси. За даними слідства, зловмисник «розпалював панічні настрої в суспільстві». Якось йому навіть вдалося змусити пілотів авіалайнера здійснити екстрену посадку.

 

Розслідування тривало декілька місяців. «Розслідування розпочалося одночасно в декількох країнах, в яких були отримані десятки дзвінків з погрозами щодо влаштування вибухів у громадських місцях – синагогах і общинних будинках», – розповів Мікі Розенфельд. Він зізнався, що мотиви, якими керувався підозрюваний, поки що невідомі.

23.03.2017