Прикордонники РФ закрили пункт перетину, біля якого сходяться кордони України та Білорусі.

 

Росія тимчасово призупинила пропуск осіб і транспортних засобів у пункті пропуску "Нові Юрковичі", що навпроти українського пункту пропуску "Сеньківка" (Чернігівщина).

 

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

 

Причини такого рішення російські прикордонники не повідомили.

 

Пункти "Нові Юрковичі" та "Сеньківка" розташовані неподалік місця, де в одній точці сходяться кордони України, Росії та Білорусі.

 

Вранці на сусідському автомобільному пункті перетину кордону "Нові Яриловичі" (десь за 60 кілометрів від Сеньківки) українські прикордонники виявили покинуту машину. Авто стояло на узбіччі дороги, яка з’єднує український та білоруський пункти пропуску, за 60 метрів від межі, на території України.

 

Водія чи будь-кого з пасажирів у транспортному засобі не було. Машина мала литовські номери реєстрації, повідомила прес-служба ДПСУ.

 

Згідно з інформацією білоруської сторони, транспортний засіб вночі перетнув кордон Білорусі на виїзд, однак до українського пункту пропуску він з невідомих причин не доїхав.

 

ДПСУ з метою уникнення ризиків призупиняла рух транспорту в Яриловичах.

 

Прикордонна служба інформує, що особу водія встановлено. Правоохоронці намагаються встановити всі обставини історії. Очікується прибуття групи фахівців зі спеціальним обладнанням для детальної перевірки салону авта.

 

"Просимо громадян бути пильними, а у разі виявлення ознак провокацій чи інших підозрілих дій поблизу кордону телефонувати на телефон довіри – (044)527-63-63", – закликали в ДПСУ.

 

Відзначимо, кілька днів тому білоруські прикордонники заявили про прорив із території України невідомого автомобіля на пункті "Олександрівка" (це десь 70 кілометрів від Нових Яриловичів). ДПСУ заявила, що машина не перетинала кордону з Україною на виїзд. СБУ уточнила, що авто рухалося "сірою зоною".

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на тижні заявив про затримання бойовиків, котрі відбували військові вишколи за кордоном, зокрема в Україні та в Литві.

 

23.03.2017