Матіос: перед вибухами на складі чули звуки "безпілотника".

 

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що серед версій виникнення пожежі та вибухів на складі боєприпасів у Балаклії на Харківщині розглядають службове недбальство. Водночас основною версією залишається диверсія.

 

Про це Матіос сказав на брифінґу, інформує УНІАН.

 

Згідно з результатами перших допитів, перед пожежею на складі було чутно звук безпілотного літального апарата, а потім почалися вибухи.

 

"За допитами осіб добового наряду, яких вдалося на цей час процесуально допитати, перед вибухом спостерігався гул літального апарата, схожий на політ БПЛА, після чого у двох місцях одного з майданчиків відбулися вибухи", – сказав головний військовий прокурор.

 

На місці працює група слідчих і прокурорів головної військової прокуратури, головного слідчого управління СБУ для організації та розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за статтею 113 Кримінального кодексу (диверсія). Окрім того, заявив Матіос, військова прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 ККУ (недбале ставлення військової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки в умовах особливого періоду).

 

23.03.2017