У ФБР є дані про ймовірну змову між командою Трампа і Росією.

Мова йде про те, що співробітники виборчого штабу тоді ще кандидата у президенти США від Республіканської партії контактували з російськими аґентами, аби координувати з ними «злив» інформації, яка може завдати шкоди іміджу Гілларі Клінтон.

 

 

Цю сенсаційну інформацію повідомив телеканал CNN з покликом свої джерела в американських спецслужбах. Співрозмовники телеканалу сказали, що на даний момент ФБР вивчає цю інформацію, зокрема агентурні депеші, записи про поїздки, угоди і телефонні перемовини, а також звіти про особисті зустрічі.

 

Як пояснили джерела CNN, в американських контррозвідників виникли підозри про можливість змови між командою Дональда Трампа і Росією, проте наявна інформація поки що не дозволяє зробити однозначних висновків, розслідування триває.

 

Джерела CNN в правоохоронних органах вважають, що наявна інформація дозволяє припустити, що люди, пов'язані з передвиборною кампанією Трампа, давали сигнал на публікацію компромату, коли він був готовий. Однак інші співрозмовники телекомпанії наголошують, що робити висновки з цієї інформації передчасно, а докази здебільшого – лише непрямі.

 

ФБР вже перевіряє чотирьох колишніх помічників Трампа – Майкла Флінна, Пола Манафорта, Роджера Стоуна і Картера Пейджа – щодо контактів із росіянами, відомими американській розвідці. Всі четверо заперечували, що у них були компроментуючі контакти з росіянами.

 

Як зазначають джерела телеканалу, збір доказової бази ускладнює те, що помічники Трампа припинили контакти з росіянами кілька місяців тому через галас з приводу зв'язків передвиборного штату кандидата в президенти з Росією. Окрім того, деякі російські аґенти змінили канали комунікації, що ускладнило відстеження контактів.

23.03.2017