Полторак: Вибухи на складі не завдадуть шкоди обороноздатності країни.

 

Міністр оборони України Степан Полторак підтвердив, що пріоритетною версією причини виникнення пожежі на складі боєприпасів у місті Балаклія на Харківщині є диверсія.

 

Про це він заявив на спеціальному брифінґу, повідомляє "Укрінформ".

 

"Згідно з попередніми версіями, причина пожежі в Балаклії – проведення диверсії. Підрив відбувся саме там, де лежать снаряди для танків", – наголосив Полторак.

 

"Характер дій свідчить про роботу диверсійної групи", – додав керівник МОУ.

 

Міністр уточнив, що периметр охорони військової бази надзвичайно великий, тож контролювати його дуже складно. До того ж, інцидент трапився за годину до  нової зміни.

 

Полторак наголосив, що це вже не перший випадок диверсії на цьому об'єкті – перша спроба була ще 2015 року, але тоді військовики запобігли вибухам.

 

"Головною версією є те, що це були диверсійні дії, але в який спосіб це сталося – чи проникнення за допомогою безпілотника, або закладки і радіоуправління, – це все буде визначено під час розслідування, але – після ліквідації пожежі", – наголосив Полторак.

 

"Минулого разу точно такий час був обраний. Третя година, оперативно реагувати дуже важко", – сказав міністр.

 

Водночас він відкинув імовірність службової недбалості з боку військових на базі.

 

Міністр також наголосив, що вибухи не завдали значної шкоди бойовій спроможності ЗСУ. "З початку АТО ми роззосередили боєприпаси по військових частинах, тому значної шкоди спроможності ЗСУ немає. Але на даний час пожежа продовжується на третині арсеналів", – зазначив Полторак.

 

23.03.2017