На Харківщині загорівся склад із боєприпасами.

 

На території військового складу Міністерства оборони у місті Балаклія спалахнула пожежа, спричинивши детонацію боєприпасів.

 

Як повідомляє прес-служба ДСНС, інформація про пожежу надійшла о 02:56 23 березня.

 

У зв'язку з загрозою для мешканців навколишніх поселень проводять евакуацію. Станом на 07:30 із міста Балаклія евакуювали 16317 осіб, із села Вербовка – 2700 осіб, із села Яковенково – 806 осіб.

 

Наразі вибухи відбуваються на технічній території арсеналу, втім спостерігаються поодинокі випадки розльоту осколків.

 

ДСНС залучила до ліквідації пожежі потужні сили. На місці події задіяно 55 автоцистерн, 24 одиниці допоміжної техніки від ДСНС та 362 рятувальників. Працює 25 автомобілів швидкої допомоги, понад 100 медиків; від Національної поліції – 40 автомобілів та понад 150 правоохоронців.

 

Згідно з попередніми висновками експертів, котрі наводить Міністерство оборони, причиною пожежі став диверсійний акт. Пожежа спричинила детонацію танкових й артилерійських боєприпасів.

 

Довкола арсеналу створено умовний семикілометровий кордон зони небезпеки можливого розльоту боєприпасів, посилено режим прикордонного контролю на східно-південному напрямку.

 

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос поінформував, що версія про диверсію стала пріоритетною за результатами слідчих дій. Утім, правоохоронці шукають свідків, аби отримати додаткові дані про причини трагедії.

 

Згідно з уточненою інформацією, пожежа виникла о 02:46. Загальна площа арсеналу – 368 га; там зберігається 138 тисяч тонн боєприпасів.

 

23.03.2017