Уряд підтримав законопроект про Службу фінансових розслідувань.

 

Кабінет Міністрів України ухвалив законопроект про створення Служби фінансових розслідувань.

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

 

До основних функцій служби належатиме виявлення, припинення, розкриття та досудове розслідування злочинів проти інтересу держави в економічній, фінансовій та податковій сферах. Новий орган також буде проводити аналітичну та профілактичну роботу щодо виявлення факторів, які уможливлюють вчинення таких злочинів. Компетенцію служби виведуть з підпорядкування Державної фіскальної служби.

 

"Нова ефективна служба буде комплексно протидіяти економічним злочинам. Ця служба буде у першу чергу використовувати не силовий, а аналітичний метод для розкриття і розслідування злочинів. Це ініціатива, що просувається і підтримується президентом, прем'єром, бізнесом", – заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

 

"Основні функції СФР – виявлення, припинення, розкриття, досудове розслідування злочинів, спрямованих проти публічного інтересу у сферах фінансів та суміжних сферах. Також служба буде здійснювати профілактичну діяльність", – цитує Данилюка аґенція "Укрінформ".

 

Зі слів прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, законопроект скерують на розгляд Національної ради реформ, а відтак до парламенту. "Йдеться про те, щоб ліквідувати податкову міліцію вже остаточно, ліквідувати економічну службу Національної поліції, і ліквідувати відповідний економічний підрозділ у Службі безпеки України. Ліквідувати, створити єдину службу фінансових розслідувань, яка буде високоінтелектуальною, якісною з точки зору недопущення економічних злочинів проти держави. Це дуже добрий крок вперед щодо створення нормального бізнес-клімату", – зауважив Гройсман, згідно з повідомленням прес-служби КМУ.

 

22.03.2017