Виконком виділив майже 6 млн на реставрацію історичних будівель.

 

Львівська міськрада виділить на ремонт фасадів і балконів у історичних будинках 5,74 млн грн. Відповідні зміни до міського бюджету розвитку у середу, 22 березня, погодив виконавчий комітет ЛМР, інформує Zaxid.net.

 

Гроші отримає управління охорони історичного середовища. За них мають відремонтувати аварійні балкони в будинках-пам’ятках за адресами: вул. Костя Левицького, 16, Зеленій, 6, Листопадового Чину, 10, Чупринки, 4, Павлова, 1, Менделеєва, 5, Франка, 90, Бандери, 35 та відремонтувати будівлі-пам’ятки на вул. Руській, 20, Богдана Хмельницького, 15, Франка, 25, Лепкого, 20.

 

Крім того, 800 тис. грн із цієї суми піде на реставрацію шпиталю митрополита Андрея Шептицького на вул. Озаркевича, 4. Передбачені також кошти на ремонт покрівель костелу св. Казимира та храму Марії Сніжної.

 

Також виконком ухвалив рішення про надання Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького («Шевченківський гай») додатково 3 млн грн для реконструкції експозиції, передає Гал-інфо.

 

Як повідомила у коментарі журналістам директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич, ці гроші виділені із 30 млн гривень, які на минулому пленарному засіданні Львівської міської ради вирішено залишити на інші потреби розвитку міста.

 

Остаточно виділення коштів з бюджету мають погодити депутати під час засідання сесії 23 березня.

22.03.2017