У рейтинґу ООН з людського розвитку втратилисьмо майже 30 позицій.

 

Протягом року Україна опустилася в рейтинґу ООН з людського розвитку з 55-го на 84 місце.

 

Про це свідчить доповідь Програми розвитку ООН (ПРООН) про розвиток людського потенціалу за 2016 рік, інформує аґенція "Укрінформ".

 

Згідно з опублікованими даними, Україна входить в рейтинґ держав із високим рівнем людського розвитку. Водночас країна погіршила свої позиції у порівнянні з 2015 роком на 29 пунктів: 84 місце ділимо з Вірменією. А сам розділ очолює Білорусь, яка за рік опустилася з 32-го на 52 місце.

 

Чолівка рейтинґу (розділ "Країни з дуже високим рівнем розвитку") ось такий: Норвегія, Швейцарія, Австралія, Німеччина, Сінгапур, Нідерланди, Ірландія, Ісландія, Канада, США.

 

Україна з числа своїх сусідів не поступається хіба Молдові: Словенія – 25, Чехія – 28, Польща – 34, Литва – 37, Угорщина – 43, Росія – 49, Румунія – 50, Білорусь – 52, Молдова – 107.

 

Рейтинг держав визначали за такими показниками, як очікувана тривалість життя, тривалість навчання, валовий національний дохід на душу населення, рівень соцзахисту, показники здоров'я і культурного розвитку населення, стан злочинності, охорона довкілля, участь громадян в ухваленні рішень.

 

22.03.2017