СБУ викрила мережу аґентів і диверсантів.

 

Служба безпеки України заявила про викриття групи колишніх та чинних військовослужбовців України, які були завербовані російськими спецслужбами для збору секретної інформації, а також підготовки диверсій у східних і південних регіонах України.

 

Про це повідомив на брифінґу в Києві керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, інформує аґенція УНІАН.

 

“Військова контррозвідка СБУ провела багатоходову спецоперацію знешкодження резидентурної мережі Російської Федерації, яка діяла у східних і південних регіонах України. До створення мережі причетне головне розвідувальне управління генерального штабу збройних сил РФ. Ця мережа складалась із діючих і колишніх військовослужбовців, які отримали завдання збирати інформацію на об’єктах критичної інфраструктури, проникати на військові об’єкти та збирати інформацію щодо дислокації військових частин, їхньої боєздатності, переміщення військової техніки”, – поінформував Ткачук.

 

Іще одним завданням групи була підготовка та проведення диверсій і терактів.

 

Керівник головного управління військової контррозвідки СБУ Сергій Левченко повідомив, що до групи входило дев'ятеро осіб. Керівником і координатором групи виявилася жінка, яка була активістом "Куликового поля" в Одесі, а також мала досвід вишколу на одному з об’єктів російських спецслужб у Криму.

 

Левченко зауважив, що рішення про затримання групи прийняли після отримання інформації про підготовку диверсій. Службі безпеки вдалося запобігти передачі групою через спеціальні кодовані канали в інтернеті секретної інформації.

 

Як повідомили на прес-конференції, під час обшуків за місцями проживання затриманих вилучили 2 гранати, 5 пістолетів з глушниками різних моделей, 4 саморобні одиниці вогнепальної зброї, саморобні вибухові пристрої з елементами ураження, документи, а також список із семи патріотичних активістів, які діють на території південних областей України.

 

Чотирьох затриманих суд уже заарештував. Інші перебувають під контролем СБУ.

 

22.03.2017