Українська делеґація в ПАРЄ готує запит щодо поїздки Аґрамунта до Сирії з росіянами.

 

Народні депутати – члени української делеґації в Парламентській асамблеї Ради Європи готують звернення щодо інформації про поїздку голови ПАРЄ Педро Аґрамунта до Сирії у супроводі росіян.

 

Про це повідомив віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський, пише "Укрінформ".

 

"Наша делеґація вже готує відповідне звернення. Ми хочемо зрозуміти не тільки, хто запросив і чому поїхав, нас цікавить – а як поїхав. Згідно з нашою інформацією, це був приватний літак, літак Російської Федерації... Ми хочемо почути відповіді на питання, хто фінансував це перебування, якою була мета цього перебування", – сказав нардеп.

 

Членкиня української делеґації в ПАРЄ Ірина Геращенко чекає офіційного роз'яснення статусу візиту й наголошує, що російські депутати наразі не виконують повноважень членів ПАРЄ. "Делеґація прибула на російському літаку. В повідомленнях йдеться, що делеґація зустрінеться з владою Сирії, тобто обіймуться росіяни і представники режиму Асада – і ті, й інші причетні до вбивств десятків тисяч дітей і жінок, до знищення Алеппо. На якому гачку треба тримати європейського політика, аби він так діяв?" – написала Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

 

22.03.2017