Французька прокуратура, зокрема, підозрює кандидата в президенти Франції від партії «Республіканці» у  «торгівлі впливами» під час організації за гроші зустрічей зацікавлених бізнесменів із російським президентом Володимиром Путіним.

 

 

Фійона також підозрюють у «кваліфікованому шахрайстві і фальшуванні» – повідомило французьке радіо RFI. Виходячи з нових даних фінансової прокуратури, слідство має з'ясувати, чи не були сфальшовані документи, які Фійон використав під час оформлення зарплати для його дружини Пенелопи. Нагадаємо, що в часи свого депутатства Фійон оформив дружину як співробітницю парламенту. Це дозволило їй отримати близько 680 тисяч євро.

 

Окрім того, французький сатиричний тижневик Le Canard enchaîné, який спеціалізується на журналістських розслідуваннях, у своєму числі за 22 березня повідомляє, що консалтингова компанія Фійона 2F Conseil на початку 2015 року підписала контракт з компанією з виробництва труб Future Pipe Industries, яка належить Фуаду Махзумі. Контракт передбачав, що Фійон повинен був представити Махзумі керівництву Росії, Франції, Габону, Алжиру і Кот-Д’Івуару, а також представникам французького бізнесу. 

 

У червні 2015 року Фійон організував зустрічі ліванського мільярдера Фуада Махзумі з Путіним, а також з головою ради директорів французького концерну Total Патріком Пуяне, за що отримав 50 тисяч доларів. Окрім зазначеної суми передбачалися і відсотки з кожної укладеної угоди. Обидві зустрічі відбулися під час Петербурзького міжнародного економічного форуму в червні 2015 року.

22.03.2017