Поліція виявила арсенал зброї у підвалі житлової багатоповерхівки.

 

Працівники Франківського відділу поліції Львова у підвальному приміщенні багатоповерхового житлового будинку на вул. Володимира Великого виявили зброю та боєприпаси сучасного взірця, інформує прес-служба ГУ Нацполіції Львівщини.

 

«Правоохоронці 20 березня проводили санкціонований обшук у помешканні та підвальному приміщенні, що належать 24-річному раніше судимому львів’янину. У підвалі працівники Франківського відділу поліції виявили гранату "РГД-5", запал до гранати, підствольний гранатомет, патрон калібру 7,62 мм та близько 300 г пороху», – ідеться в повідомленні.

 

У поліції кажуть, що власник арсеналу не проходив служби і не перебував у зоні АТО. За його словами, зброю та боєприпаси він знайшов.

 

Вилучені боєприпаси та зброю скеровано на експертизу. А за фактом знахідки відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Санкція статті передбачає покарання – від трьох до п’яти років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

 

Правоохоронці нагадують, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законодавством передбачено кримінальну відповідальність. Крім того, незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які можуть трапитися з громадянами.

 

Згідно з ч.3 ст.263 Кримінального кодексу України, особи, які добровільно здали зброю, боєприпаси та вибухові матеріали, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності та можуть згодом зареєструвати цю зброю.

22.03.2017