Синютка пообіцяв прибрати місто і поскаржитися на його керівництво Гройсману.

 

Депутати Львівської обласної ради створили тимчасову контрольну комісію з перевірки інформації про незаконну утилізацію ТПВ у Львівській області, пише Дивись.info.

 

До комісії ввійшли представники від кожної депутатської фракції. Очолив її депутат Дмитро Павел.

 

Тим часом голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка заявив, що протягом наступних п’яти-семи днів Львів очистять від накопиченого сміття, інформує Вголос.

 

Відповідне рішення ухвалила обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося сьогодні, 21 березня.

 

«З’ясовано, що з 6 березня, коли комісія засідала попереднього разу, за ці два тижні Львівською міськрадою не був виконаний жоден з 7 пунктів доручення, які передбачали ліквідацію надзвичайної ситуації, яка може виникнути на Грибовицькому сміттєзвалищі», – сказав Олег Синютка.

 

За його словами, на сьогодні не зроблено проектно-кошторисної документації рекультивації сміттєзвалища у Грибовичах, там не проводять аварійних робіт, не відкачують інфільтрат, який може спричинити руйнування дамби. Тож комісія вирішила звернутися до голови Державної комісії з НС – прем’єра для реагування у зв’язку із невиконанням ЛМР рішень обласної комісії з ТЕБ і НС.

 

Як повідомляв Z, керівник департаменту ЖКГ Львівської міськради Сергій Бабак заявив, що дамбу на Грибовицькому сміттєзвалищі вже укріпили.

21.03.2017