Більшість у міській раді обрала нового секретаря – "укропівського".

 

Більшість депутатів Луцької міської ради проголосувала за те, щоб обрати новим секретарем міськради голову фракції "УКРОП" Ігоря Поліщука. Він замінить на цій посаді політика з партії "Самопоміч" Юлію Вусенко.

 

Про це повідомляє видання ВолиньPost.

 

Кандидатуру Поліщука підтримали 23 депутати (номінальна чисельність депутатського корпусу – 42). Голосували депутати фракцій "УКРОП", "Батьківщина", Радикальної партії.

 

Від голосування відмовилися "Самопоміч", "Солідарність", "Свобода", "Народний контроль". Вони ставлять під сумнів леґітимність голосування, позаяк Юлія Вусенко оскаржує рішення про дострокове припинення своїх повноважень у суді – а остаточного рішення Феміди ще нема.

 

Юлія Вусенко сказала, що не лише подала позов до суду, а й поскаржилась в Адміністрацію президента та правоохоронні органи з проханням дати правову оцінку діям депутатів міськради на позачерговій сесії. На її думку, такі рішення – нелеґітимні, пишуть "Волинські новини".

 

Посада секретаря для Луцька є принциповою, адже він виконуватиме обов'язки міського голови до того часу, поки не відбудуться дострокові вибори бурмістра (попередній голова Луцька Микола Романюк помер у лютому).

 

Згідно з довідкою на сайті партії "УКРОП", Ігор Поліщук – юридичний консультант фонду Ігоря Палиці "Тільки разом", юрист депутатської приймальні Палиці.

 

21.03.2017