Шостого квітня Європарламент проголосує щодо безвізового режиму з Україною.

Напередодні ж, п’ятого квітня, це питання пройде сесійне обговорення.

 

 

Ці дати вже внесено в аґенду роботи квітневої сесії Європейського парламенту, опубліковану на сайті законодавчого органу ЄУ.

 

Згідно з документом, п’ятого квітня будуть проведені дебати за проектом законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, для громадян яких скасовуються візові вимоги при в'їзді до Шенґенської зони. А наступного дня євродепутати проголосують це питання.

 

Після успішного проходження процедури закон повинна схвалити Європейська рада. Безвізовий режим для України набуде чинності через 20 днів після публікації відповідного документа в «Офіційному журналі» ЄУ.

 

Нагадаємо, що другого березня амбасадори держав — членів Європейської Унії схвалили неофіційну угоду, яка стосується лібералізації візового режиму з Україною. Попередньо це питання було узгоджено на міжінституційних перемовинах 28 лютого між представниками Європейського парламенту і Ради ЄУ.

 

Запровадження візової лібералізації для України означатиме, що її громадяни зможуть в'їжджати до Шенґенської зони «на 90 днів у кожен 180-денний період із діловими і туристичними цілями, а також у сімейних справах». Для в'їзду на територію ЄУ українцям необхідно мати біометричні паспорти. Безвізовий режим не дає громадянам України права на працевлаштування в країнах Євроунії.

17.03.2017