США погрожують Північній Кореї воєнними діями.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що політика «стратегічного терпіння» Вашингтона щодо дій КНДР закінчена.

 

 

«Звичайно, нам не хотілося б, щоби справа дійшла до збройного конфлікту. Але очевидно, якщо Північна Корея продовжить ескалацію і загрожуватиме південнокорейським і нашим військам, то отримає адекватну відповідь», – застеріг Рекс Тіллерсон в п'ятницю, 17 березня, на брифінгу в Сеулі. Він наголосив, що Вашингтон дасть співрозмірну відповідь на дії Пхеньяна.

 

«Якщо ж програма озброєнь КНДР досягне настільки загрозливого рівня, що вимагатиме від США воєнних дій, то у нас передбачено і цей варіант», – процитувала слова держсекретаря США газета The Washington Post

 

Напередодні, виступаючи в Японії, Тіллерсон визнав, що політичні та дипломатичні потуги, до яких вдавалося міжнародне співтовариство упродовж останніх двадцяти років, аби досягти денуклеаризації КНДР, завершилися провалом.

 

Обґрунтувавши необхідність розміщення в Південній Кореї американської системи протиракетної оборони THAAD, держсекретар закликав Китай, який розглядає цей крок як загрозу власній безпеці, утриматися від заходів у відповідь. Він також запропонував Китаю запровадити санкції проти Пхеньяна.

 

У ході свого азіатського турне Рекс Тіллерсон в суботу прибуде до Пекіна.

 

THAAD – американський комплекс для перехоплення балістичних ракет середньої дальності, здатний вражати їх на великій висоті. На початку березня США почали розміщувати системи THAAD в Південній Кореї – про це Сеул і Вашингтон домовилися в липні минулого року.

17.03.2017