Міський голова хоче ввести надзвичайний стан через сміття.

 

У Львові потрібно оголосити надзвичайний стан через проблеми з вивезенням сміття із міста, заявив міський голова Львова Андрій Садовий, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

Андрій Садовий розповів, що наприкінці 2016 року ЛКП «Львівспецкомунтранс» взяв в оренду брикетувальний прес і устаткування для обгортання брикетів на випадок надзвичайних ситуацій із вивезенням сміття. Попри це, зараз вони заблоковані і не працюють. 

 

За словами міського голови, громаді вже час ухвалювати серйозне рішення, адже у місті є серйозна екологічна небезпека, а сміття вже нікуди вивозити.

 

«Повинна бути чітка позиція державної комісії з питань надзвичайних ситуацій. Тому що місто Львів не може самостійно оголосити надзвичайний стан. Це мають зробити державні органи влади: або регіонального, або загальнодержавного рівня», – наголосив Андрій Садовий.

 

Як повідомляв Z, нині в ЛОДА повідомили, що запропонували Львову нову ділянку під будівництво сміттєпереробного заводу – поблизу села Добряни у Миколаївському районі.

 

Також під час засідання комісії ТЕБ і НС стало відомо, що у Львові перевантажені 28% контейнерних майданчиків – понад 340.

17.03.2017