На конкурс голови Суспільного телебачення подалося восьмеро кандидатів.

 

На конкурс голови правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" подалося восьмеро кандидатів.

 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай.

 

З його слів, документи на конкурс подали: Зураб Аласанія, Роман Вибрановський, Олег Наливайко, Марек Сієрант, Юрій Дараган, Олександр Коваленко і Олександр Зорка. Ще один потенційний кандидат, Олександр Зирін, наразі не заповнив е-декларації.

 

Голова наглядової ради НСТУ Тетяна Лебедєва уточнила у коментарі проекту "Суспільне мовлення", що наразі ці восьмеро не є офіційними кандидатами. "Це поки що не учасники конкурсу, а претенденти на участь у конкурсі. За моїми даними, за весь термін подали пакети документів вісім людей. Це різні люди різного віку, досвіду, фаху. Сподіваюсь, їм відома відповідальність, яку вони готові взяти на себе", – сказала Лебедєва.

 

Документи перевірятимуть на засіданні 21 березня. "Абсолютно прозоро, у присутності журналістів і всіх, хто акредитується на засідання, ми будемо розглядати пакети документів. Ми не будемо оцінювати стратегії, рішення, персоналії, лише розглядатимемо пакети документів з точки зору відповідності до умов конкурсу за формальною ознакою. Претенденти, документи яких відповідають нашим вимогам, будуть допущені до участі у конкурсі", – пояснила Тетяна Лебедєва.

 

Голова наглядової ради долала, що частину людей, які подали документи на конкурс, вона не знає. "Я не нова людина у медіасфері, але не можу сказати, що знаю всіх, хто подав документи до участі. Але це не має значення. Ми можемо не знати цих людей, та під час захисту стратегії почути цікаві підходи до реформи, до оптимізації роботи суспільного мовника, до нового контенту. Тому це не викликає подиву. Ми хочемо почути, що вони пропонують та як бачать суспільне мовлення в Україні", – поділилася Лебедєва.

 

17.03.2017