На користь Насірова внесли 100 млн грн застави.

 

На користь голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова внесли 100 млн грн застави – відтак найближчої миті він може вийти з-під варти на волю.

 

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України.

 

Кошти надійшли на рахунок Солом'янського суду Києва, котрий первинно і присудив Насірову 100-мільйонну грошову поруку.

 

Згідно з інформацією САП, поручителями виступили дружина голови ДФС Катерина Глімбовська та її батько Олександр Глімбовський (Глімбовський – власник корпорації "Альтіс", що отримувала одні з найбільших замовлень у час підготовки до Євро-2012).

 

"Роз'яснюємо, що грошова застава НЕ Є відшкодуванням збитків, а є запобіжним заходом, спрямованим на виконання підозрюваним своїх процесуальних обов’язків", – прокоментували в Антикорупційній прокуратурі.

 

Згідно з ухвалою суду, на підозрюваного поклали обов'язки прибувати до детектива, прокурора та слідчого за першою вимогою, носити електронний засіб контролю, не відлучатися з поселення місця реєстрації проживання без спеціального дозволу, утримуватися від спілкування з підозрюваними у кримінальному провадженні, здати свої паспорти.

 

"У разі невиконання підозрюваним вищезазначених обов’язків прокурори САП клопотатимуть перед судом про обрання запобіжного заходу тримання під вартою... У разі невиконання покладених обов’язків, а також якщо підозрюваний, будучи належним чином повідомлений, не з’явився за викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду без поважних причин чи не повідомив про причини своєї неявки, або якщо порушив інші покладені на нього при застосуванні запобіжного заходу обов’язки, застава звертається в дохід держави та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України й використовується у порядку, встановленому законом для використання коштів судового збору", – зазначили в Антикорупційній прокуратурі.

 

16.03.2017