"НФ" і БПП закликають Сироїд до відставки.

 

Фракції "Народного фронту" та Блоку Петра Порошенка закликають Оксану Сироїд написати заяву про відставку з посади заступниці Голови Верховної Ради України. Парламентська коаліція вважає, що Сироїд припустилася порушення реґламенту, коли у середу закрила ранкове засідання ВР, щойно до трибуни вийшли представники Національної поліції.

 

Про це йдеться у заяві коаліціянтів, опублікованій на офіційному сайті партії "Народний фронт" (саме голова фракції "НФ" Андрій Тетерук і виводив поліцейських, постраждалих у сутичках із Володимиром Парасюком, до трибуни).

 

"Зухвале порушення регламенту віце-спікером Верховної Ради України є підставою для звільнення Оксани Сироїд із займаної посади. Вважаємо, що вона сама повинна написати заяву та піти з займаної посади", – пропонують БПП і "НФ".

 

Фракції наполягають на тому, що вони хотіли цілковито дотриматися вимог регламенту, перш ніж поліцейські виступили б перед залою. "Головуючи, пані Сироїд не поставила на голосування ініціативу трьох фракцій про виступ з трибуни військовослужбовців Національної поліції, на яких організував напад В.Парасюк. На підтримку цієї ініціативи виступили три фракції парламенту. Тож головуючий, згідно з регламентом ВР, був зобов’язаний винести її на розгляд народних депутатів, і – у випадку 150 голосів “за”, – надати слово запрошеним. Це законна практика, яка завжди застосовувалася у Верховній Раді України", – зазначають коаліціянти.

 

"НФ" і БПП вбачають у діях Сироїд політичний підтекст, адже партія "Самопоміч", котра делегувала її у президію, є прихильником акції блокади.

 

15.03.2017