Сенаторка США вимагає розслідувати роботу телеканалу RT.

Представниця демократів Джин Шахін (Jeanne Shaheen), котра репрезентує в Сенаті штат Нью-Гемпшир, винесла на розгляд колег законопроект, який надає міністерству юстиції додаткові повноваження для розслідування потенційних порушень американського законодавства російським пропагандистським телеканалом.

 

 

«У нас є достатні підстави вважати, що RT News координує свої зусилля з російським урядом для поширення неправдивої інформації та підриву нашого демократичного процесу. Американська громадськість має право знати, чи дійсно це так. Телеканал RT News публічно заявляв, що може обходити наші закони за допомогою підставних компаній. Тож прийшов час, коли міністерство юстиції має провести розслідування. Мій законопроект надає необхідні повноваження за запитом документації RT News, щоб з'ясувати, кому вони підзвітні», – йдеться в заяві Шахін, яку процитувало радіо VOA.

 

Сенатор стверджує, що в недавньому звіті директора національної розвідки про роль Росії в американських виборах міститься висновок, що керівництво RT News структурувало свої філії таким чином, щоби свідомо оминати вимоги про надання звітності і розкриття інформації відповідно до закону про реєстрацію іноземних аґентів.

 

Реакція Кремля не змусила себе чекати. «Американський сенатор-демократ Джин Шахін заявила про намір представити цей законопроект, який дасть міністерству юстиції США додаткові повноваження для проведення розслідування щодо телеканалу RT в США. Заодно можна було б в цьому законопроекті позначити список книг, призначених для спалювання на площах», – написала на своїй сторінці у Facebook офіційна речниця МЗС Росії Марія Захарова.

 

Головна редакторка телеканалу RT Маргарита Симонян звинуватила сенаторку Джин Шахін в маккартизмі. «Такими темпами наших журналістів скоро почнуть розстрілювати на площах. Привіт сенатору Маккарті від сенатора Шахін», – заявила Симонян.

15.03.2017