Садового можуть звинуватити у смерті людей на грибовицькому сміттєзвалищі, – Юрій Луценко.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив — не виключено, що серед тих, кому висунуть підозру за загибель людей на грибовицькому сміттєзвалищі, може бути і міський голова Львова Андрій Садовий, передає ZIK.

 

«Тижнів 2 тому в Харкові завершена експертиза, яка встановила, що ніякого підпалу не було. Всі заяви, що сміттєзвалище підпалили якісь найманці конкуруючих партій, експертиза не підтвердила. Це було самозагорання. Відтак є питання про відповідальність за недбалість службових осіб Львівської міськради, які призвели до такого скрутного становища. Службова недбалість — одна з найлегших відповідальностей, але все обтяжується тим, що загинули 3 людей», — сказав Юрій Луценко.

 

За його словами, зараз львівська прокуратура встановлює, хто ця особа, яка може бути відповідальна за службову недбалість зі смертельними наслідками.

 

«Я не виключаю, що ним може бути і міський голова Львова, і його заступники, і інші посадовці», — додав Юрій Луценко.

 

За словами Юрія Луценка, якщо Андрієві Садовому буде вручена підозра у недбалості зі смертельними випадками, то це звинувачення може призвести і до відсторонення його від займаної посади, і до кримінальної відповідальності.

 

Як повідомляв Z, міський голова Львова Андрій Садовий заявив — йому відомо про те, що незабором йому можуть вручити підозру у вчиненні злочину.

 

Раніше підозри у справі грибовицької трагедії отримали чиновники ЛКП «Збиранка» та екс-керівник управління ЖКГ міськради Юрій Голець.

15.03.2017