ВР ратифікувала угоду про зону вільної торгівлі з Канадою.

 

Верховна Рада ратифікувала угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

 

За ухвалення законопроекту проголосували 272 народні депутати.

 

Напередодні керівники фракцій і комітетів домовилися на засіданні погоджувальної ради, що саме "канадське" питання розглядатиметься на пленарному тижні першим. "Це, без перебільшення, історичний та важливий документ для посилення економіки України. З моменту набуття чинності Угода відкриє для українських експортерів 98% канадського ринку товарів. Ввізні мита на сільськогосподарські та промислові товари з України до Канади будуть негайно скасовані", – коментував голова ВР Андрій Парубій.

 

Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні заявив, що угода про зону вільної торгівлі – це свідчення "нашої незламної трансатлантичної єдності і солідарності". "Укладання Угоди про вільну торгівлю з Канадою – це визнання прогресу нашої держави на шляху реформ. Це символ довіри до принципів і цінностей ведення бізнесу", – вважає голова держави.

 

Порошенко зазначив, що Канада – це країна, що "системно, на постійній основі підтримує Україну та допомагає у розбудові економічного потенціалу нашої держави". Принагідно Петро Порошенко подякував канадцям і за політичну та мілітарну підтримку.

 

Нагадаємо, нижня палата парламенту Канади завершила процес ратифікації угоди ще в лютому. А в Сенаті проект перебуває на останньому третьому читанні.

 

14.03.2017