Активісти вимагають звільнити Авакова і Грицака.

 

У Львові представники різних громадських організацій вимагають від Президента України звільнити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і голову СБУ Василя Грицака, передає Радіо Свобода.

 

«Голова ЛОДА сьогодні виїхав у Київ і він пообіцяв нам, активістам, під час нашої зустрічі у приміщенні адміністрації вночі, що передасть Президентові наші вимоги. Ми чекаємо на інформацію від голови ЛОДА. Вина за репресивні дії щодо учасників блокади лежить на міністрові внутрішніх справ та голові СБУ. Ми не допустимо, щоби в Україні повторювали помилки старої влади», – повідомила громадський активіст Наталія Шелестак.

 

Представники громадських організацій створили штаб підтримки затриманих учасників блокади, але діятимуть залежно від того, як розвиватимуться події.

 

«Ми, представники громадських організацій Львівщини, не діятимемо на чиєсь політичне замовлення, ми проти того, щоб на блокаді хтось заробляв політичні дивіденди. Ми підтримуємо блокаду торгівлі з ОРДЛО і вважаємо, що влада має одуматись і очолити цей процес. Силове протистояння чи компроміс із нацією – це рішення за президентом», – заявив активіст економічного бойкотного руху Олег Радик.

 

Як повідомляв Z, сьогодні відбудеться позачергова сесія Львівської міської ради, присвячена питанню блокади ОРДЛО та силовому розгону її учасників. Також планується засідання сесії Львівської обласної ради.

14.03.2017