Звільнений за хабар у 1,5 млн грн чиновник вимагає поновити його на посаді.

 

Завтра, 15 березня, о 12 год. Галицький районний суд Львова розгляне справу за позовом екс-замдиректора «Західукргеології» Ігоря Михайловського до ДП НАК «Надра України» «Західукргеологія» про поновлення на роботі та оплату за час вимушеного прогулу, пише Гал-Інфо.

 

У липні минулого року Ігор Михайловський був затриманий у своєму кабінеті під час отримання хабара у розмірі 1,5 млн грн, за що йому загрожувало до 12 років ув’язнення.

 

Кримінальне провадження правоохоронці відкрили за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі). Однак через кілька місяців обвинувачення перекваліфікували на м’якше: на ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом, тобто одержання неправомірної вигоди для себе за обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави). Після цього між прокурором і підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості, згідно з умовами якої Ігор Михайловський повністю визнав свою винуватість у злочинному діянні.

 

Завдяки перекваліфікації злочину (правильність якої судом перевірена не була) та використанню угоди про визнання винуватості, при затвердженні якої Галицький райсуд Львова (під головуванням судді Катерини Котельви) проігнорував той факт, що узгоджене сторонами угоди покарання не відповідає суспільній небезпеці вчиненого кримінального правопорушення, Ігор Михайловський залишився на волі. За хабар у розмірі 1,5 млн грн йому призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 25,5 тис. грн.

 

Ігоря Михайловського було звільнено 12 грудня минулого року за одноразове грубе порушення трудових обов’язків, а нині він намагається через суд поновитися на посаді та стягнути моральну шкоду, спричинену незаконним звільненням.

 

Позовну заяву до  ДП НАК «Надра України» «Західукргеологія» хабарник подав до Галицького райсуду м. Львова. Справа потрапила на розгляд до того ж судді, що розглядав клопотання слідства у кримінальному провадженні щодо хабарництва,  визначав розмір застави для Ігоря Михайловського – Олега Юрківа.

14.03.2017