Російська ФСБ звільнила активіста УГП після допиту.

 

Правозахисників Crimean Human Rights Group Ольгу Скрипник та Володимира Чекригіна, затриманих у понеділок на пункті перетину адміністративного кордону з Кримом "Каланчак", звільнили після допиту у ФСБ.

 

Про це повідомив голова секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Богдан Крикливенко.

 

"Все минулося. Всі троє вже на КПП "Каланчак", це КПП під контролем українських прикордонників", – поінформував представник омбудсмена у понеділок увечері.

 

Як зазначив представник організації ADRA Ukraine Максим Кицюк, Володимир Чекригін (виходець із Криму, мешканець Івано-Франківська, активіст Української галицької партії) вийшов на зв'язок після звільнення. "У двох словах – буферної зони там більше не існує, тому і втрапили в таку халепу", – поінформував Кицюк.

 

Ольга Скрипник розповіла на своїй сторінці у Facebook, що існував ризик тривалішого затримання "феесбешниками". "За збігом різних дивних обставин ми потрапили у несподівану для нас ситуацію. Сценарії розвитку подальших подій з нами змінювалися декілька разів. Та в підсумку все завершилося добре, ми на контрольованій Україною території. Певна, що така швидка і масштабна реакція [на затримання], багато вжитих дій допомогли нам залишитися на свободі", – розповіла Ольга.

 

Ольгу Скрипник та Володимира Чекригіна затримали у понеділок під час здійснення моніторингу роботи пунктів перетину з українського боку.

 

14.03.2017