Адвокати пропонують Насірову не вносити заставу.

 

Адвокат голови Державної фіскальної служби Романа Насірова Олександр Лисак заявив, що питання про внесення застави підзахисним (100 млн грн) наразі не розглядають.

 

Про це він сказав після завершення засідання в Апеляційному суді Києва, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Сторона Насірова невдоволена рішенням суду. "Сподівалися, що він все-таки дослухається до наших аргументів і задовольнить апеляцію. І я вважаю, що нам було потрібне рішення апеляційної інстанції для звернення до Європейського суду", – сказав Лисак.

 

Сам Роман Насіров, коментуючи можливість внесення застави, сказав, що таких грошей не має. А якби він і мав достатні фінансові ресурси, то сам цією справою не займатиметься, позаяк підлягає етапуванню СІЗО.

 

На його думку, запобіжний захід було збережено через політизацію процесу і тиск на суд. "Після сьогоднішнього засідання всі розуміють політизованість процесу. Через політизованість процесу і його, я б так сказав, популістичність, навіть Апеляційний суд не готовий ні в одну, ні в іншу сторону приймати якесь інше рішення. Політичних і популістських процесів ніхто не хоче розглядати", – сказав Насіров.

 

Голова ДФС підтвердив інтерес до скарги в Європейський суд з прав людини. "Я думаю, що остаточну позицію ми обстоюватимемо там", – додав підсудний.

 

На засіданні у понеділок Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Солом'янського районного суду про обрання Насірову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром у 100 млн грн.

 

13.03.2017