ЄУ пролонґувала санкції проти Росії ще на півроку.

Відповідне рішення ухвалила Європейська Рада у понеділок, 13 березня, мотивуючи його загрозою територіальній цілісності України з боку Кремля.

 

 

«Рада ЄУ подовжила обмежувальні заходи через дії, що підривають чи загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України ще на шість місяців до 15 вересня 2017 року», – йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті Європейської Ради.

 

Згідно з повідомленням, санкції стосуються 150 фізичних та 37 юридичних осіб, причетних до дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України. Йдеться про замороження рахунків, фінансових активів і заборону на в'їзд до країн Європейської Унії.

 

Водночас двох осіб було виключено із санкційного списку в зв’язку з їхньою смертю. Це Геннадій Ципкалов – екс-голова ради міністрів самопроголошеної «ЛНР», та Арсен Павлов, котрий більше відомий за прізвиськом «Моторола».

 

Вперше ці штрафні заходи Брюссель запровадив ще у березні 2014 року як реакцію на незаконну анексію Криму і Севастополя. Окрім них, у зв'язку з конфліктом на сході України Євроунія ввела секторальні економічні санкції проти Росії, які пролонґовано до 31 липня цього року. 

13.03.2017