Садовий закликав провести евакуацію з Донбасу.

 

Лідер партії "Самопоміч", міський голова Львова Андрій Садовий закликав вивезти із Донбасу всіх мешканців, котрі пов’язують своє майбутнє з Україною, й ініціювати повну блокаду для окупованих територій.

 

Про це Садовий сказав на з’їзді "Самопомочі" в Києві.

 

"Правда така, що Україна має зробити все можливе, аби організувати евакуацію з окупованих територій всіх, хто не бажає жити під окупацією, й організувати евакуйованим достойні умови життя. І тоді в нас не буде докорів сумління від того, що блокадою ми створюємо незручності нашим людям по ту сторону лінії фронту", – заявив Садовий.

 

"Торгувати з ворогом – це зрада національних інтересів. І жодні економічні розрахунки не вартують і «виїденого яйця», бо коли солдата на лінії фронту змушувати охороняти безпеку торгових потоків із тими, хто вчора «Градом» розшматував його бойового побратима, то нічого гіршого для морального духу такого солдата уявити собі неможливо", – вважає голова Львова.

 

Андрій Садовий каже, що в Україні точиться "війна за незалежність, за право існування", і "лише максимально рішучий, безкомпромісний і тотальний опір всього народу може зупинити агресію і змусити ворога відступити".

 

Лідер "Самопомочі" закликав офіційно назвати конфлікт на Донбасі війною "з усіма міжнародно-правовими наслідками".

 

У підсумковій резолюції з’їзду "Самопоміч" ствердила, що єдиний шлях для збереження української державності – "це опір колонізації". Партія вимагає прийняти закон про тимчасово окуповану територію України, який має гарантувати припинення торгівлі з окупованими територіями, відмовитися "від тоталітарної практики руйнування місцевого самоврядування", запобігти "подальшому відтворенню політичної корупції" (ідеться, зокрема, про схвалення закону про вибори за пропорційними списками).

 

"Визнання російської окупації, фактична та юридична блокада торгівлі з окупованими територіями, посилення українських громад і невідворотність покарання за корупцію сьогодні є запорукою збереження української державності. Водночас незалежна та інституційно сильна українська держава є найкращим партнером для подолання російської агресії й відновлення світової безпеки, збереження та гармонії світового ладу", – ідеться у резолюції.

 

13.03.2017