"Карпати" вперше за час чемпіонату вистрибнули з останнього місця.

 

Львівські "Карпати" у матчі 21-го туру футбольної Прем'єр-ліги перемогли луцьку "Волинь" – 2:1. Відтак команда Олега Дулуба "вискочила" на 10-те місце у турнірній таблиці і вперше з моменту старту цього чемпіонату покинула останній рядок. Нагадаємо, через борги перед гравцями "леви" розпочинали турнір із мінусом у шість пунктів. На нуль "Карпати" вийшли аж у 10-му турі в жовтні.

 

У цій грі за "Карпати" відзначилися: на 18 хвилині – Олександр Гладкий (перший м'яч після повернення у "Карпати" з "Динамо" та "Шахтаря"; Гладкий виступав за львів'ян у 2012-2014 роках); на 53-ій – Ігор Худоб’як.

 

У наступному турі Прем'єр-ліги, 17-19 березня, завершується перша частина чемпіонату. "Карпати" гратимуть із "Дніпром" (наразі дніпряни змінили львів'ян на 12-ій, останній, позиції). Також "зелено-білі" мають одну гру в запасі, бо їхній матч із донецьким "Олімпіком" ще не відбувся (планувався на 4 грудня).

 

Після 22-го туру команди розіб'ються на дві групи по шість дружин і продовжать боротьбу: успішніші – за вихід у єврокубки, слабкіші – за право грати в УПЛ. Наразі визначилися вже всі учасники. У вищій групі зіграють: "Шахтар", "Динамо", "Зоря", "Олександрія", "Олімпік", "Чорноморець"; у нижчій: "Ворскла", "Зірка", "Сталь", "Карпати", "Волинь", "Дніпро".

 

13.03.2017