Членкиня "Самопомочі" Альона Бабак складає повноваження нардепа.

 

Народний депутат від партії "Самопоміч" Альона Бабак (№8 у виборчому списку) оголосила про складення повноважень.

 

Про це повідомляє прес-служба "Самопомочі".

 

Причини для резиґнації не є політичними. "Альона, оцінивши свої життєві обставини, прийняла рішення – і ми до нього ставимося з глибокою повагою", – прокоментував голова фракці Олег Березюк.

 

Сама пані Бабак у коментарі аґенції "Українські новини" сказала, що до складення мандату її підштовхнули винятково особисті обставини. "Я вважаю, що мені треба поміняти мою діяльність. Я не політик, я більше експерт. Для мене політична діяльність є складною як для людини", – прокоментувала нардеп.

 

Бабак запевнила, що жодних розбіжностей із партією не має.

 

Історія з мандатом пані Бабак якнайпряміше відбивається на Луцьку, в котрому вже понад місяць не можуть призначити виборів міського голови після смерті попереднього бурмистра Миколи Романюка. Замість вибулої депутатки у парламент проходить секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко (№36 у списку), яка виконує обов'язки мера. Тривалий час партія УКРОП вимагає відставки пані Вусенко (тамтешнім УКРОПом керує олігарх Ігор Палиця), котра прагне посадити у крісло секретаря свою людину.

 

Голова партії "Самопоміч" Андрій Садовий сказав, що наступний номер виборчого списку ще не визначилася з пріоритетами на найближче майбутнє. "Думаю, зараз і вона не дасть вам відповіді на це питання, бо вона повністю поглинена проблемами Луцька. Ви знаєте, яка там складна ситуація, і вона, по суті, сама протистоїть їй", – цитує видання "Інсайдер".

 

"Ми виступаємо за те, щоби питання призначення виборів було вирішено якнайшвидше", – додав Садовий.

 

13.03.2017