Браконьєри застрелили червонокнижного зубра.

 

У Бродівському районі на території мисливського господарства під час рейду працівники Держекоінспекції у Львівській області знайшли труп зубра – тварини, що занесена до Червоної книги України, а її вбивство карається законом, інформує прес-служба ДЕІ.

 

«Працівниками Держекоінспекції у Львівській області в межах мисливських угідь ДП "МГ «Стир»"  Лагодівського лісництва ДП "Бродівський ЛГ" спільно із єгерською службою мисливського господарства виявлено труп зубра. Керівником ДП "МГ «Стир»" на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Бродівського ВП Золочівського ВП ГУ НП України у Львівській області та представників управління Держпродспоживслужби в Бродівському районі», – ідеться у повідомленні.

 

Встановлено, що загибла тварина є самцем зубра віком близько 25 років, ймовірною вагою близько 800 кг, померла неприродною смертю – від вогнепального поранення в область серця. Труп тварини був прикритий гілками в невеликому земляному окопі, термін загибелі – не більше трьох тижнів до дня виявлення.

 

Убивці тварини, зазначають екологи, грубо порушили вимоги ст.18, 37, 44 ЗУ «Про тваринний світ» та ст. 19, 20  ЗУ «Про Червону книгу України», знищивши одну особину зубра, чим заподіяли тваринному світу шкоду в  розмірі 130 тис. грн.

 

«З метою встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності матеріали перевірки скеровано у Бродівське ВП Золочівського ВП ГУ НП України у Львівській області та Радехівську місцеву прокуратуру», – додали в ДЕІ Львівщини.

10.03.2017