ОБСЄ: Минулого тижня зафіксували 400 ракетних обстрілів.

 

За тиждень між 3 та 10 березня в зоні бойових дій на Донбасі заборонені мінськими угодами реактивні системи залпового вогню використовувалися понад 400 разів.

 

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, інформує "Громадське".

 

"Кількість порушень припинення режиму вогню вдвічі збільшилася з позаминулим тижнем, це третій за рівнем насильства з початку минулого року тиждень... Якщо порівнювати з позаминулим – показники зросли на 230%. Цей показник включає не менше 400 випадків використання РЗСВ", – сказав Хуг.

 

З його слів, під час обстрілів використовують старі моделі, відтак збитків зазнає мирне населення. "Використовуються старі моделі, вони не особливо прицільно стріляють, що має наслідки для цивільного населення, яке страждає від обстрілів та стає жертвами війни", – зазначив Хуг.

 

"У західних районах Луганської області кількість обстрілів зросла на 570% у порівнянні з позаминулим тижнем", – додав Хуг.

 

З його слів, до лінії розмежування починають привозити заборонену до використання важку зброю. "За минулий тиждень з місця, яке підконтрольне так званій «ДНР», зникли 17 танків та 20 гаубиць, які там повинні були зберігатися після розведення. На підконтрольній уряду України території бракувало 20 гаубиць", – заявив представник місії.

 

10.03.2017