Суд арештував "беркутівця", підозрюваного у вбивстві активістів Майдану.

 

Печерський суд Києва змінив запобіжний захід із домашнього арешту на тримання під вартою для екс-"беркутівця" Віталія Гончаренка, підозрюваному у вбивстві трьох осіб 18 лютого 2014 року під час Революції гідності.

 

Про це повідомляє "Громадське".

 

"Вимоги прокуратури були задоволені, суддя прийняв рішення, яке відповідає вимогам закону. На сьогодні наші вимоги були задоволені", – прокоментував прокурор Олександр Супрун.

 

Гончаренка разом зі ще трьома екс-бійцями "Беркута" затримали у червні 2016 року в Харкові. Усі четверо на момент затримання працювали у поліції. Двох – Гончаренка та Олександра Бєлова – звинувачують у вбивстві трьох "майданівців" 18 лютого 2014 у Кріпосному провулку під час "мирного маршу" до Верховної Ради, іще двох – в тому, що вони скинули з колонади на вулиці Грушевського двох мітингувальників 20 січня 2014 року.

 

4 лютого Печерський суд Києва змінив запобіжний захід колишньому харківському "беркутівцю" на домашній арешт.

 

Гончаренко також був одним із фігурантів справи про напад на журналістів "Громадського" 29 січня 2015 року, коли ті поверталися з відрядження із зони бойових дій: "беркутівці" вирішили перевірити речі журналістів, а коли ті почали знімати дії правоохоронців на камеру, працівники міліції вкрали в них камеру, а оператора кинули на землю та били ногами.

 

10.03.2017