ВРП "забракувала" законопроект про антикорупційні суди.

 

Вища рада правосуддя дала неґативний висновок законопроектові "Про антикорупційні суди" (реєстраційний №6011) і ствердила, що він суперечить Конституції України.

 

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

 

На своєму засіданні 9 березня рада дійшла висновку "про недоцільність прийняття зазначеного законопроекту як такого, що суперечить Конституції України й не узгоджується із законами України "Про судоустрій і статус суддів" та "Про Вищу раду правосуддя", які є базовими імплементаційними законами до закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)".

 

Вища рада правосуддя зазначає, що, згідно з законом, ВРП надає обов’язкові до розгляду консультативні висновки щодо законопроектів з питань утворення, реорганізації чи ліквідації судів, судоустрою і статусу суддів, узагальнює пропозиції судів, органів та установ системи правосуддя стосовно законодавства щодо їх статусу та функціонування, судоустрою і статусу суддів.

 

Авторами законопроекту "Про антикорупційні суди" є народні депутати Єгор Соболєв, Оксана Сироїд, Іван Крулько, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук.

 

Згідно з проектом антикорупційної реформи, антикорупційні суди мали би розглядати справи із компетенції НАБУ. На ухваленні закону на тижні наполягали посольство США в Україні та представництво ЄС.

 

10.03.2017