Британська прем’єрка закликала ЄУ боротися з російським впливом на Балканах.

За словами Терези Мей, Кремль веде кампанію з дестабілізації ситуації в регіоні.

 

 

Виступаючи на саміті Європейської Унії в Брюсселі, Тереза Мей застерегла, що зростання нестабільності на Балканах загрожує колективній безпеці країн Заходу – повідомило видання Zürcher Unterländer.

 

Вона закликала ЄУ до тіснішої співпраці з західнобалканськими країнами для «ефективного протистояння кампаніям дезінформації з боку Росії», навівши як приклад спробу Кремля вчинити державний переворот у Чорногорії.

 

«У світлі ймовірних спроб влаштувати переворот у Чорногорії я закликаю нас усіх зробити більше для протидії російським кампаніям дезінформації, які дестабілізують ситуацію, і зробити більш явним наш інтерес до співпраці з цим регіоном», – заявила Тереза Мей.

 

Голова британського уряду сказала також, що Британія має намір збудувати тісніші зв'язки з країнами цього регіону. Вона повідомила, що 2018 року Об’єднане Королівство організовує саміт із безпеки за участі західнобалканських партнерів. 

 

Нагадаємо, що наприкінці лютого цього року спеціальний прокурор Чорногорії Мілівоє Катніч (Milivoje Katnić) звинуватив російські спецслужби в причетності до організації спроби державного перевороту в Чорногорії. За версією чорногорських влади, 16 жовтня, коли в країні проходили парламентські вибори, група змовників планувала провести серію збройних нападів. Головною офірою повинен був стати прем'єр-міністр країни Міло Джуканович.

10.03.2017